Tésztás főételek

Kusz-kusz

Hozzávalók:
egy kicsi vöröshagyma
fél kg csirke
3 átlagos sárgarépa
2 átlagos fehérrépa
1 zeller gumó
ízlés szerint só
ötfűszer keverék (keleti boltokban kapható)
csipetnyi koriander és sáfrány
5 csepp ketchup
1 csomag kuszkusz tészta (mini csipetke)
2 ek. olivaolaj
Elkészítés:
Olivaolajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. Beletesszük a felkockázott csirkemellet (szigorúan 1x1 cm-s kockák!). Mikor megkapódott a csirkemell hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát és zellert. Itt javasolnám, hogy a sárgarépát és a fehérrépát hosszában vágjuk ketté és utána karikázzuk fel, illetve a zellert kockázzuk fel (0,5x0,5 cm-s kockákra). Jobban átfő, ha így teszünk. Amikor félig megpuhult beletesszük a fűszereket és felöntjük egy kevés vízzel. Ezek után beletesszük a kuszkusz tésztát és néhány csepp ketchupot. Fedővel lefedve a kikapcsolt tűzhelyen hagyjuk, 10 perc után megkeverjük és fogyaszthatjuk.
Aki szereti a tejtermékeket fogyassza tejföllel, mert ISTENI!